Kohtauspaikkoja kadonneille

Mies ei poistu asunnostaan vuosiin. Vanha nainen tekee kuolemastaan juhlan. Tyttö pakenee tungoksessa todellisuutta toiseen olomuotoon. Toivo käy taistoon hulluksi tullutta byrokratiakoneistoa vastaan. Saareen eristetty nainen kirjoittaa rukouksia tuuleen.

Sadattuhannet ihmiset elävät maassamme vain muutamien sosiaalisten kontaktien varassa, yhä useampi kokee vierautta oman lajinsa keskuudessa. Kenen puhetta kuunnellaan, kenen kirjeisiin vastataan? Tunnistaako vallitseva kieli vähäväkisten puhetta, yksinäisyyden ja kärsimyksen ilmauksia? ”Paljon on maailmassa sanoja, mutta entä jos joskus on vaiettava tullakseen kuulluksi? Kadottava tullakseen nähdyksi?”

Taianomainen nukketeatterinäytelmä puhaltaa hengen heihin, joille ei anneta mahdollisuutta elää ihmisenä ihmisten joukossa. He saavat hetkeksi äänen ja ääriviivat.


käsikirjoitus: Iida Vanttaja ja Antti Kaski ohjaaja, skenografi, nukenrakentaja ja näyttelijä: Iida Vanttaja äänisuunnittelu: Tuuli Kyttälä näyttelijä: Mila Nirhamo näyttelijä: Maria-Elina Koivula valosuunnittelu: Harri Kejonen